Het In Connectie
met je Paard
Programma

Het complete programma voor gepassioneerde paardenvrouwen die verlangen naar een sterke, natuurlijke connectie met hun paard

Je bent niet gemaakt voor op dominantie gebaseerde trainingsmethodes. Je paard forceren en onder druk zetten gaat helemaal in tegen jouw natuur van zachtaardige paardenvrouw en de gevoelige natuur van je paard.

Er is een andere weg. Natuurlijker. Betekenisvoller. Meer vreugde en plezier voor beiden. Maar, ook effectiever, duurzaamer, en zoveel meer vervullend.

Laat me je tonen hoe 🡣

Ik miste klank en beeld

Een jaar jaar geleden had ik de gelegenheid om met een kleine Irish Cob kudde te werken aan mijn angst voor paarden. Via onderzoek op Internet kwam ik terecht bij 8 “connectieoefeningen” en startte ik zonder begeleiding mijn eigen Horsefulness experiment met Koby, een Irish Cob merrie van 13 jaar.

Tijdens het “samen zijn” groeiden Koby en ik op korte tijd naar elkaar toe. Ze gaf blijk van oprechte interesse waardoor onze connectie gestart was en ik écht overtuigd werd van de werking van de oefeningen.

Na enkele weken miste ik echter “klank en beeld”, dus ik ging terug naar de website en schreef me in voor het programma “In Connectie Met Je Paard” waarin de focus ligt op video’s met bijhorende uitleg en waar je ook toegang krijgt tot een Facebook groep waarin “gelijkgestemden” ervaringen kunnen uitwisselen in een positieve, constructieve sfeer.

Ondertussen werd de band met Koby op korte tijd intenser en bood de eigenares me aan om haar te kopen. In onze eigen paddock paradise geniet ik nu elke dag met Koby, op een tempo dat voor haar én voor mij past, van het samen zijn, het ont-moeten en de andere connectie oefeningen.

Door de levenslange toegang tot het programma en Karine die kort op de bal ieders en alle vragen beantwoord voelt het alsof je persoonlijk in de wei begeleid wordt. Ik ben fan!

Testimonial-in-connectie-met-je-paard-programma-band-met-paard-intenser

Vicky Broes


Dat had ik nog nooit gevoeld!

Ik heb me aangemeld voor het programma, niet omdat ik problemen had met mijn paard Chevy, integendeel, de band tussen mij en Chevy onderling was prima. Onze band was zelfs zó prima dat hij altijd té heftig op mij gefocust was, hij liet zich door niemand anders leiden.

Ik wilde weten hoe dat kon, wat zijn z'n behoeftes, hoe gaat het er in het wild aan toe, ben ík diegene die ervoor zorgt dat hij zich door niemand anders laat leiden, enz ...?

Toen ik starte met Module #1 "Samen Zijn" voelde ik me ongemakkelijk... Maar na de eerste keer Samen Zijn voelde ik me zo zen, dat had ik nog nooit gevoeld!! Chevy was ook zo intens ontspannen, dat was niet normaal.

Ik heb nu een paardje waar ik écht mee kan lezen en schrijven, welke zich nu ook door anderen laat leiden mede doordat zijn verzorgster nu ook op deze manier met hem omgaat.

Ikzelf vind nu sneller mijn rust én hij hoeft maar een kleine aanwijzing te geven waardoor ik hem snap en hem ook respecteer.

Het programma was voor mij echt alles dubbel en dwars waard!

Testimonial-in-connectie-met-je-paard-programma-helemaal-ontspannen

Sandra Ruighaver


Wat is het In Connectie
met je Paard Programma?

Het In Connectie met je Paard Programma is een gemakkelijk te volgen stap voor stap online programma die je van thuis kan volgen. Je leert hoe je kan communiceren met je paard via lichaamstaal (de taal die paarden onderling gebruiken). 

Door het doen van de oefeningen bouw je een sterke connectie zodat je paard vertrouwen heeft in jou en ontwikkel je een heldere communicatie. Je legt de onmisbare basis voor de verdere training en omgang met je paard.

Heel belangrijk is dat alles gebeurt in vrijheid, want dat is de meest natuurlijke manier voor een paard om nieuwe dingen te leren. Je krijgt instant respons van je paard.

De nadruk ligt op het werken zonder dwang en mijn doel is om je te coachen tot een zelfstandig denkend en handelende trainer en partner voor je paard.

De cursus is opgebouwd uit 10 modules en in de Module Algemeen leer je o.a. meteen hoe je in jezelf de energie kan opwekken die je wil zien in je paard. Alleen al deze techniek kan een wereld van verschil maken in de training van je paard.

Daarna gaan we verder met de volgende modules en leid ik je doorheen al de connectie-oefeningen van Horsefulness Training. Je krijgt video's , pdf's, werkschema's en mp-3's. Hierbij kan je je vragen stellen en ik beantwoord ze binnen de 3 dagen, meestal nog de dag zelf. Zo sta je er niet alleen voor en krijg je de feedback die je nodig hebt.

Als extra bonus krijg je ook nog toegang tot de Bonus Module over Grondwerk zodat je een start kan maken met het Grondwerk volgens Horsefulness Training.

Wil je nog meer weten? Lees dan even heel deze pagina door.

 1 van onderstaande situaties klinkt vast bekend voor je

Je wil je paard uit de weide halen om te gaan trainen, maar van zodra je paard je ziet aankomen met een halster in je hand rent het snel de andere kant op. Je voelt je afgewezen terwijl je het allemaal zo goed bedoelt...
Je paard heeft angst van mensen, door vroegere traumatische ervaringen en ondanks dat je heel veel zorgen en liefdevolle aandacht geeft aan dit paard, blijft er zelfs nog naar jou toe een vorm van afstandelijkheid en wantrouwen bestaan. Je wil dit paard zo graag helpen om weer vertrouwen te vinden in de mensen en de wereld om zich heen en het raakt je dan ook diep in je hart dat je jouw paard onvoldoende kan helpen om weer open te bloeien...
Jouw paard kan heel opdringerig zijn en durft soms zelfs te bijten, waardoor je best wel bang kan worden. Je weet niet hoe je dit op een paardvriendelijke manier kan aanpakken. Mensen geven je de raad om hem een tik te verkopen, en omdat je geen ander alternatief kent, volg je deze raad soms op...
Je hebt een grote passie voor paarden en je hebt dan ook al verschillende lessen en workshops gevolgd. Meer en meer begin je je echter vragen te stellen bij sommige "technieken" die als "natuurlijk trainen" worden voorgesteld. Je merkt inderdaad wel aan je paard dat het "gehoorzaam" is, maar tegelijkertijd voel je niet altijd goed bij de manier waarop dat verkregen wordt. Je vraagt je soms af of het echt allemaal zo moet of dat er misschien ook een andere werkwijze is waar zowel jij als je paard je goed kunnen bij voelen, waarbij gehoorzaamheid niet het enige is wat belangrijk is.
Wanneer je traint met je paard -in vrijheid of aangelijnd - is het heel moelijk om de aandacht van jouw paard te krijgen. Wat je ook probeert, het lijkt wel alsof je paard in alles en nog wat geïnteresseerd is, uitgezonderd in... jou. Je zou hier graag een oplossing voor vinden zodat jouw paard minder gefixeerd is op zijn omgeving en meer belangstelling krijgt voor jou!
Tijdens de omgang en training moet je zelf héél veel doen om toch weinig reactie te krijgen van je paard of je paard reageert hélemaal anders op je hulpen dan wat de bedoeling is (gaat tegen je hulpen in, loopt weg, wordt boos, ...) Sommige mensen zeggen dat je paard dominant en koppig is en dat je jouw paard dus strenger moet aanpakken, maar dat geeft alleen maar het omgekeerde resultaat... Je droomt ervan om subtiel en toch helder met je paard te kunnen communiceren, zodat het leuk is om samen dingen te doen, maar nu voel je vooral ongeduld en frustratie...
Je hebt nood aan een coach die je begeleidt, advies geeft, en je motiveert wanneer je dat nodig hebt.

Op deze manier ga ik je helpen

Je zal ontdekken hoe je met veel minder te doen, nl "niets", tóch veel meer vertrouwen van je paard zal krijgen en nieuwsgierigheid zal aanwakkeren. Ik zal je het belang laten ervaren van het "niets doen" als fundament van alles wat je verder onderneemt met je paard en als begin van élk probleem dat je wil zien op te lossen (en dat is géén overstatement!!).
Ik zal je tonen hoe je jezelf assertief kan opstellen naar een paard toe zonder hem het gevoel te geven dat je brutaal bent en onrespectvol.
Je zal leren hoe je jezelf assertief kan opstellen naar een paard toe zonder hem het gevoel te geven dat je brutaal bent en onrespectvol.
Je zal ontdekken hoe je de signalen van je paard moet interpreteren, hoe je zijn lichaamstaal kan lezen, hoe je de grenzen van je paard kan respecteren en hoe je met je eigen lichaamstaal met je paard kan praten. Ik zal je dus leren hoe je subtiel en toch helder kan communiceren met je paard zodat jullie elkaar begrijpen en dus ook beter kunnen samenwerken!
Ik zal je leren hoe je kan omgaan met de persoonlijke (paardse) gevoeligheid van jouw paard, en hoe je je kan aanpassen aan de situatie van het moment. Door je aan te passen aan het individuele karakter van jouw paard groeit het wederzijds vertrouwen en dat zorgt voor een hele sterke relatie!
Je ontdekt hoe je ervoor kan zorgen dat jij "interessant" wordt voor jouw paard, hoe je de belangstelling van jouw paard kan wekken zodat het aandachtiger wordt en meer werkwilligheid gaat tonen. Dat zal ervoor zorgen dat alle andere trainingen die je verder nog doet met je paard ook beter zullen verlopen!
Door samen met jouw paard dit pad op te gaan zal ook jij een positieve persoonlijke ontwikkeling ervaren: herwonnen zelfvertrouwen, meer innerlijke rust, verhoogde assertiviteit, leren loslaten van verwachtingen, aangescherpte intuïtie ... zijn enkele van de vele positieve veranderingen die kunnen onstaan door het volgen van dit programma!
Maak gebruik van mijn kennis en jarenlange expertise en bespaar jezelf frustratie, tijd en geld. Op die manier voorkom je dat alles bij het oude blijft of dat dingen nog slechter worden. Ik heb het moeilijke werk al voor jou gedaan zodat jij nu meteen vooruitgang kan maken samen met je paard.

Meer Student Love

De studenten van dit programma zijn enthousiast over de inhoud en de hulp die ze krijgen. Dit is wat ze er over zeggen:

Testimonial-in-connectie-met-je-paard-programma-beter-inzicht-in-lichaamstaal-paarden

Marja Feyen

Je hebt online je persoonlijke coach, die heel veel ervaring heeft, die rustig is en op een constructieve manier les geeft en die op afstand met al je vragen altijd voor jou beschikbaar is met haar gehele team.

Je kunt alles in je eigen tijd en tempo toepassen en je kunt altijd vooruit en ook weer terug. Karine geeft je inzicht in je beperkingen, die je beter kunt accepteren zonder boos te worden en dat er iedere dag weer een nieuwe dag is om opnieuw te beginnen. Er staan heel veel praktische tips op die je meteen kunt toepassen.

Het programma is voor iedereen te begrijpen, door het zien, door te lezen en de protocollen die je gemakkelijk mee kunt nemen naar de paarden.Karine maakt gebruik van de modernste communicatietechnieken. Het paard staat centraal en op een liefdevolle manier kun je in de omgang met hen nog wat mentaal sterker worden, het is een manier zoals je als mens ook graag behandeld wilt worden.

Ik kan geen verbeterpunten aandragen, dit programma zou in de gehele wereld wil je diervriendelijk vooruitgang boeken een voorbeeld moeten zijn.

Wat ik er van geleerd heb:

Beter inzicht gekregen in de lichaamstaal van mijn paarden.Ik genoot altijd al van mijn paarden, maar ik ben nog meer gaan genieten om met ze samen te zijn en dat er niets hoeft, dat je met minder moeten meer kunt bereiken. Moest ik mijn paarden in het begin met halster nog uit de wei halen, nu volgen ze mij of komen ze vanzelf.

Ik ben rustiger geworden.

Karen Smets

Een paar maanden geleden, zaten mijn paard en ik vast in een vicieuze cirkel van allerlei slechte gewoontes. We begrepen mekaar niet en waren allebei erg gefrustreerd. Hem van de weide halen was altijd een heel karwei. En hij trok zich vaak los tijdens het borstelen of het zadelen. Hij vertrouwde mij niet.

Dankzij dit fantastische programma is de relatie met mijn paard helemaal veranderd! Ik hoef hem helemaal niet meer te vangen in de weide, hij komt steeds vrolijk, al hinnikend, op mij toegestapt. Ik hoef hem ook niet meer vast te maken, want hij trekt zich niet meer los. Hij blijft gewoon bij mij staan.

Ik was bang dat eens we weer aan het rijden zouden beginnen, hij weer wantrouwiger zou worden, maar dat gebeurde niet. In tegendeel, hij is veel geconcentreerder op alles wat ik hem vraag en op wandeling vertrouwt hij erop dat ik wel weet wanneer hij bang moet zijn en wanneer niet.

Het is zo aangenaam om alles zonder stress te kunnen doen. Eindelijk zijn we in een positieve spiraal beland. We hebben allebei heel erg veel plezier in de connectie - oefeningen. Niet alle oefeningen gingen onmiddellijk goed, maar Karine wist altijd raad!

Dankzij dit fantastische programma heb ik op enkele maanden tijd een band kunnen opbouwen met mijn paard waar ik voordien alleen maar van kon dromen!

Testimonial-in-connectie-met-je-paard-programma-paard-en-ik-goede-maatjes

Karen Vandamme

"Ik vind het "In Connectie met je Paard" programma echt een super initiatief van Karine. Met de video's, pdf's en werkschema's wordt er echt een grondig beeld geschetst van iedere oefening waardoor je het eigenlijk niet meer verkeerd KAN doen.

Heel duidelijk en gestructureerd!

Ik was al eerder bezig met het vrije werk, maar ik ben blij dat ik dit programma toch nog kan raadplegen, want soms zijn er periodes dat je even niet meer met het Vrije werk bezig bent en dan is het na die tijd wel handig om nog eens opnieuw de oefeningen te overlezen.

Voor mij heeft het Vrije Werk echt een nieuwe wereld geopend... Mijn paard en ik zijn echt maatjes geworden en dat is wat ik altijd al wilde!"

Ursula Hamerling

Ik ben heel blij dat ik dit programma volg. Ik ben bezig met de oude e-pony van mijn dochter, omdat zij er te weinig tijd voor heeft. Ik had totaal geen band met hem, ik was zelfs soms bang van hem, want hij kwam naar mij toe met zijn oren in de nek...

Sinds kort volg ik dus dit programma. Wat heerlijk... ik krijg meer vertrouwen in hem en hij in mij. Als ik aankom dan staat hij al bij het hek te wachten en hinniken, zo van: "lekker we gaan weer wat doen" Soms doe ik ook niks en ga ik heerlijk in de rijbak zitten zitten en genieten.

Het programma is goed te volgen, eerst de video en dan het pdf file wat ik uitprint en in een map bewaar. De reacties die Karine aan de mensen teruggeeft op hun vragen, daar leer je ook veel van.

Kortom: het is een fijn programma om te volgen, een echte aanrader!

Testimonial-in-connectie-met-je-paard-programma-droompaard

Marga Klok

Bedankt voor alles, dit programma is heel erg waardevol.
Hoe Vidir op mij reageert, daar kon ik voorheen alleen van dromen,
en dat binnen de 2´maand dat hij nu bij me is.

Wilma Van Der Wielen

"Karine, ik volg elke module. Fijn dat er telkens een paar weken tussen zit.
Het geeft me nog meer zelfvertrouwen om samen met het paard samen te zijn.

Ik voel dat ik er een grote voldoening uithaal. Te zijn en hiervan te genieten.
Kijken wat er ontstaat, zodat het voor mij en het paard prettig aanvoelt.
Me rustiger voel, omdat je het meer en meer gaat begrijpen en vooral voelen.

De cursus is mooi in elkaar gezet en overzichtelijk.

Ik voel menselijkheid en dat is fijn. In de manege zien mensen hoe ik bezig ben en onbewust veranderen situaties in de manege. Er is meer zachtheid gekomen tussen mens en dier en tussen elkaar. Ik doe mijn training en soms kijken mensen en vragen ernaar.

Karine, ik geniet om het te bekijken en in de praktijk te brengen."

Dankjewel hiervoor.
Namasté


25+ Jaar Ervaring

Vandaag, goed in mijn veertiger jaren, ben ik geen groentje in het trainen van paarden. Naast de algemene paardentraining, werk ik al meer dan 20 jaar met paarden in vrijheid, en fine tune ik mijn skills en kennis tot op de dag van vandaag.

Tijdens al die jaren heb ik geleerd wat wel en niet werkt. En, heel belangrijk, ik ben me bewust van de valkuilen die veel eigenaars en trainers van paarden mee te maken krijgen.

Als jij gebruik wil maken van mijn kennis en een vliegende start wil maken, dan kan ik je helpen.